27 Temmuz 2007 Cuma

MARKA TESCİLİ PATLAMASI

Türk Patent Enstitüsü'nün en önemli hizmet alanı marka tescilleri. Diğer tescil başvuruları ile karşılaştırılamayacak ölçüde yoğun olarak marka tescili başvurusu yapılıyor. Yıllara yaygın istatistiklere baktığımızda istikrarlı olarak her yıl yapılan başvuru sayılarının arttığını görüyoruz.

Markalar aylık bültenlerle Türk Patent Enstitüsü tarafından duyuruluyor. Başvuru sayısı çok olduğu için yayınlanan markalar da çok oluyor. 5.000-6.000 arası marka yayınlanıyor ve yayınlanan markalar başvuru numaralarına göre sıralanıyor. Böyle olunca belirli bir meslek alanında yayınlanan markaları merak edenlerin bunu görmeleri zorlaşıyor. Örneğin; yayınlanan konfeksiyon markalarını merak eden bir tekstilci yayınlanan bültende bulunan konfeksiyon markalarını incelemek için 2.000-3.000 sayfalık bir bülteni baştan sona incelemek zorunda kalacaktır.

Bülten incelemelerine destek olabilmek için biz de optimumpatent.com'da marka tescili yayınlarını düzenlenmiş bültenlerle duyurmaya çalışıyoruz. Bizim bültenlerimizde markalar Nice Sınıflandırma Listesine uygun olarak süzülmüş şekilde yeralıyor.

Tabii hangi sınıf numarasının hangi meslek alanlarını temsil ettiğinin de bilinmesi gerekiyor. Bunun için de Marka sınıflarının bilinmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok: